Omroep Odrie...

...wil mooie programma's blijven maken

Omroep Odrie is de lokale omroep in de gemeente Ooststellingwerf. Om de organisatie steviger te krijgen, hebben ze hulp nodig. “We zijn dringend opzoek naar nieuwe vrijwilligers”, benadrukt voorzitter Arie den Blanken.

Arie is nu ruim vijf jaar voorzitter en ziet het aantal vrijwilligers afnemen. “Dat is ook niet gek, sommigen doen dit werk al jaren. En mensen hebben het soms gewoon te druk. Maar zonder extra handjes kunnen wij niet doen wat we het liefste doen: mooie, lokale programma’s maken.”  

Vrijwilligerswerk 
Een lokale omroep die draait op vrijwilligers. Dat is een hele klus, waarbij je soms veel tijd en energie kwijt bent. Maar je krijgt er ook veel voor terug. “Je doet echt iets voor de maatschappij en dat geeft veel voldoening”, vertelt programmamaker Henk Trox. “Bovendien kan iedereen zichzelf zijn bij Omroep Odrie. Wij waarderen ieders inzet evenveel: of je nou de post ophaalt, de weerman bent of in het bestuur zit. Maar vrijwillig is niet vrijblijvend. Wij zetten samen de schouders eronder, daarin maken vele handen licht werk. En moet je ook je verantwoordelijkheid durven pakken.” 

Veelzijdige omroep  
Bij het draaiende houden van een omroep gebeurt van alles voor én achter de schermen. “Als programmamaker is het belangrijk om bijvoorbeeld een goede technicus naast je te hebben. Onze technicus Evert Sikkema stopt na 15 jaar. De omroep kan altijd wel mensen gebruiken met een passie voor techniek: van programmatechniek tot iemand die handig is met kabels, leidingen en ICT en kan bijspringen als de nood hoog is. Ook zijn we dringend op zoek naar een studiobeheerder voor ons pand in Oosterwolde. Iemand die de handjes uit de mouwen steekt en het pand netjes houdt of eens een lamp kan vervangen.”, vertelt Arie.  

Programma’s op locatie 
Omroep Odrie is ook altijd op zoek naar nieuwe verslaggevers. Bijvoorbeeld voor hun sportprogramma of een uitzending over de gemeenteraadsvergaderingen op locatie. Ben je geïnteresseerd in sport of politiek en wil je hier meer in gaan doen? Dan is dit je kans! Ook als student kun je bij Omroep Odrie terecht. Voor je stage of als vrijwilliger. Zo kan je alvast ervaring opdoen. “We willen programma’s voor jongeren maken. Daarvoor hebben we ook jongeren nodig die die programma’s willen en kunnen maken. Zo worden we écht een omroep voor heel Ooststellingwerf”, aldus Arie.  

Meld je aan als vrijwilliger of loop met ons mee
Wil jij iets betekenen voor Omroep Odrie? Heb je een vraag? Je kunt ook altijd een kijkje nemen bij Omroep Odrie of een keer meelopen. Zo kom je er echt achter of dit vrijwilligerswerk iets voor jou is.

Je kunt contact opnemen met Arie via: 06-51582074 of a.w.m.den.blanken@hetnet.nl of met Henk via 06-83965645 of henk.trox@hetnet.nl.