Meedoen, Jongeren

'Ik zoek de ontspanning in de dingen die ik doe'


Als student media vormgeving met een eigen bedrijf leidt de 18 jarige Rivo een druk leven. Na een lange schooldag is er voor Rivo ’s avonds niet altijd tijd om te ontspannen. Vaak moet hij nog huiswerk maken of aan de slag met projecten. Ook sport hij drie keer in de week en is hij vrijwilliger bij de Jeugdsoos in Appelscha. Hoe zorg je dan toch voor een goede nachtrust?

“Ik zoek ontspanning in de dingen die ik doe,” vertelt Rivo. “In mijn werk kan ik bijvoorbeeld erg veel creativiteit kwijt, wat voor mij ook een vorm van ontspanning is.” Maar als Rivo echt even tot rust wil komen na een drukke dag doet hij dit toch te liefst thuis op de bank. “Ik vind het fijn om aan het einde van de dag gewoon lekker thuis te zijn samen met familie of juist even alleen.”

Rivo besteed veel tijd achter een computerscherm, hij probeert daarom wel rekening te houden met zijn schermtijd. “Een aantal apps op mijn telefoon schakelen na 22.00 automatisch uit. Op die manier krijg ik daar geen prikkels meer van.” Toch vind hij het nog wel lastig om zich hier aan te houden. “Af en toe ontkom ik er niet aan dat ik ‘s avonds nog tot laat met mijn huiswerk bezig ben, ik probeer hiervoor wel altijd een goede planning te maken zodat ik alsnog voldoende rust pak.”

Eenmaal in bed is het voor Rivo ook niet altijd makkelijk om zijn werk los te laten. “Juist wanneer ik tot rust kom krijg ik vaak creatieve ideeën, ik schrijf deze daarom meteen op. Op deze manier kan ik het weer los laten en ben ik het de volgende ochtend niet vergeten.”

Terug naar overzicht

Deel je verhaal

Dit is Ooststellingwerf! Heb je ook een verhaal dat de moeite waard is?