Meedoen, Bewegen, Samen, Ouderen

Gezelligheid staat bovenaan bij ouderengym


Na een rustig ontbijtje voor het journaal is het voor Roelie om half 9 tijd om in de auto te stappen. Onderweg naar de ouderengymnastiek stopt ze nog even bij het gymnastieklokaal voor attributen. “Elke les gebruik ik weer iets anders,” vertelt Roelie. Met ballen, kegels en hockeysticks vult ze haar lessen in. Alle spieren komen hierbij aan de orde.

Om 9 uur druppelen de eerste mensen al binnen terwijl de les pas om half 10 begint. Roelie: “Het sociale aspect bij de ouderengymnastiek is heel belangrijk, gezelligheid staat boven aan. Bewegen op nummer twee. De mensen kijken er de hele week al naar uit.”

Tijdens de ouderengymnastiek worden alle oefeningen uitgevoerd vanaf een stoel.  Zo kan iedereen meedoen. “In een kring kunnen wij heel veel oefeningen doen. Denk hierbij aan voetballen of met een hockeystick een bal over spelen.”

“De mensen die naar de gymnastiek gaan staan veel meer in het leven. Ze zijn jonger van geest en lichamelijk sterker. Daarnaast helpt het ook tegen eenzaamheid. Sommige ouderen komen al jaren, er zijn dan ook vriendschappen ontstaan,” sluit Roelie af.

Terug naar overzicht

Deel je verhaal

Dit is Ooststellingwerf! Heb je ook een verhaal dat de moeite waard is?