Wil je dat we met je meedenken?

Heb je een goed idee of initatief? Wil je zelf aan de slag en heb je ondersteuning nodig? Wil je subsidie aanvragen voor je idee of initatief? Of kun je als mantelzorger wel wat hulp gebruiken? Laat het weten! Onderstaande ondersteuners staan voor je klaar en helpen je op weg.

Dorpencoördinatoren

Voor de gemeente Ooststellingwerf werken twee dorpencoördinatoren: Marten Tel en Oscar Weehuizen. Heb je een initiatief? Zij wijzen graag de weg naar de juiste personen die kunnen helpen bij het aanvragen van subsidies en vergunningen. Benieuwd waarmee ze jou nog meer kunnen ondersteunen?

Opbouwwerkers

In de gemeente Ooststellingwerf werken via Stichting Scala twee opbouwwerkers: André Ponger en  Grytsje Kramer. Wat doen zij precies en waar kunnnen ze jou mee helpen?

Bestuurscoaches

Kun je als bestuur van een vereniging of stichting wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het zoeken naar nieuwe bestuursleden of de uitvoering van bestuurstaken? De bestuurscoaches Henk Buerman en Fred den Haring denken graag met je mee.

Scala Vrijwilligerscentrale

De Scala Vrijwilligerscentrale is de plek waarop alle vrijwilligersvacatures van Ooststellingwerf worden bijgehouden. Vraag en aanbod worden hier bij elkaar gebracht. Danique Visser en Manon Maijchrzak van Scala Vrijwilligerscentrale vertellen er graag meer over.

Mantelzorgconsulent

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze gemeente. Zij doen waardevol werk, waarmee ze de zorg ontlasten. Maar het is ook zwaar werk. De mantelzorgconsulent van de gemeente biedt graag ondersteuning.

Subsidies en fondsen

Benieuwd van welke subsidies en fondsen je als initiatiefnemer gebruik kunt maken? Onderstaand een overzicht. Uiteraard zijn er nog veel meer fondsen. De dorpencoördinatoren denken graag met je mee. Opbouwwerkers kunnen je helpen bij het indienen van de aanvragen zelf.

Links naar overige ondersteuning

Hieronder een overzicht van websites die jou wellicht ook verder kunnen helpen. Kun je uiteindelijk toch niet de ondersteuning vinden die je zoekt? Stuur dan gewoon even een e-mail naar ditis@ooststellingwerf.nl met daarin duidelijk jouw vraag vermeld.