Geef een positieve draai aan je leven


Betty de Jong woont samen met haar zus in het Haerenkwartier in Oosterwolde. Na een aantal lastige jaren, heeft Betty de draad weer helemaal opgepakt.

„De afgelopen jaren heb ik best wat te verduren gehad, zowel medisch, fysiek als mentaal. Maar na hulp van onder andere de huisarts heb ik mijn levensstijl kunnen omgooien. Ik kon het leven altijd heel negatief bekijken en nu weet ik dat er altijd weer lichtere tijden komen”, vertelt Betty.

Inmiddels doet Betty ook vrijwilligerswerk bij de Dorpskamer het Ketelhuis. „Ik doe eigenlijk allerlei klusjes. Zoals de koffie klaarzetten voor de vrije inloop of boodschappen doen. Samen aan tafel gaan vind ik het allerleukste. Dan heb je ook echt contact met je wijkgenoten”, vertelt ze.

Betty gaat nog niet heel lang naar de Dorpskamer. „Er hing altijd een slecht imago rond het Ketelhuis. Maar nu het Leger des Heils erin zit wordt het beter. Ik ben op een dag ook maar eens binnen gaan kijken. Van alleen thuis zitten met de katten werd ik ook niet vrolijk. En sindsdien help ik graag. Het is een leuke manier om toch weer iets voor andere mensen te kunnen betekenen. En ik krijg er zelf ook nog eens veel energie en voldoening van”, benadrukt Betty.

Buurthuiskamer Het Ketelhuis Oosterwolde is geopend op maandag van 10.00 - 15.00 uur, dinsdag van 10.00 - 12.00 uur, woensdag van 12.00 - 13.30 uur en 14.30 - 16.00 uur en donderdag van 10.00 - 15.00 uur.

Terug naar overzicht

Zet een doener in het zonnetje

Ken jij een doener die ook zeker een plekje op dit platform verdient? Of wil je graag jouw eigen verhaal delen. Laat het ons weten.

Zet jij je talent ook graag in?