Janny van der Veen en dorpshuis ’t Âld Leger onlosmakelijk met elkaar verbonden


Dorpshuis ’t Âld Leger zonder Janny van der Veen... Het is als een huis zonder dak, een ridder zonder zwaard en champagne zonder bubbels. Kortom: het dorpshuis in Waskemeer en deze vrijwilligster zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. „Maar we doen het hier in Waskemeer met elkaar. Alleen begin je niets. Dus allereerst hulde aan alle vrijwilligers die bij het dorpshuis betrokken zijn”, benadrukt Janny.

Tijd

Ze woont zelf met haar gezin officieel in Bakkeveen, maar door de ligging is ze vooral gericht op Waskemeer. „Door het voetbal en klaverjassen kwam ik al regelmatig in het dorpshuis. Ik ben diverse malen gevraagd om coördinator te worden, maar daar ben ik steeds niet op ingegaan. Ik heb een fulltime baan als HR manager, dus waar haal ik de tijd vandaan?”

Die heeft ze uiteindelijk wel weten te vinden. Ze mag zich namelijk al jaren vrijwilligerscoördinator bij ’t Âld Leger noemen. Ze heeft zich vol overgave op deze functie gestort en met succes. Onder haar bezielende leiding zijn er veel nieuwe activiteiten geboren. Daarnaast is het dorpshuis flink opgeknapt. „In drukke periodes ben ik er zo 20 tot 25 uur in de week aan kwijt, maar ik doe het met ontzettend veel plezier. En nogmaals, ik sta er zeker niet alleen voor. De saamhorigheid is enorm hier.”

Steun

In totaal kan ze rekenen op de steun van zo’n veertig vrijwilligers. Vanuit de voetbalclub draait iedereen boven de 16 jaar ook mee in de kantinediensten. „Ons hele gezin is betrokken bij het voetbal, we zien elkaar vaker hier in het dorpshuis dan thuis”, vertelt ze lachend.

Slogan van deze actieve vrijwilliger is ‘met z’n allen voor alles’. Door haar tomeloze inzet en enthousiasme heeft ze heel Waskemeer in de benen gekregen. De agenda staat bol van de activiteiten voor jong en oud. Denk aan een open café, pubquiz, walking dinner, ouderensoos, klaverjassen, kinderdisco enzovoort.

Klussen

Naast alle activiteiten is onder leiding van Janny ook het dorpshuis zelf aangepakt. Er is de laatste jaren volop geklust en geschilderd. Eén van de meest recente project was de realisatie van een speelplek bij het café annex kantine. „Het is fijn als de kinderen op een veilige plek kunnen spelen, terwijl de ouders ook nog eens een oogje in het zeil kunnen houden. Het is gelukt om vanuit Het Fonds subsidie voor de speelplek te krijgen.”

Ondanks dat het er allemaal best veel tijd kost, vervult Janny al jaren de taak van vrijwilligerscoördinator. Ze kan daarbij rekenen op de steun van onder andere het opbouwwerk. „Het kost veel tijd, maar het geeft me tegelijkertijd ook ontzettend veel energie. We genieten met elkaar, het is gezellig en de mensen zijn je dankbaar. Daar doe ik het voor.”

Meer weten? Stuur een e-mail naar dorpshuiswaskemeer@gmail.com.

Terug naar overzicht

Zet een doener in het zonnetje

Ken jij een doener die ook zeker een plekje op dit platform verdient? Of wil je graag jouw eigen verhaal delen. Laat het ons weten.

Zet jij je talent ook graag in?