‘Wall Of Fame’ waardering voor vrijwilligerswerk


Vrijwilligers zijn voor onze samenleving van onschatbare waarde. Wij zijn ons daar alleen niet altijd van bewust. Om te laten zien hoe belangrijk, leuk en gevarieerd vrijwilligers werk is, heeft Stichting Scala het project ‘Wall Of Fame’ opgezet. „Een prachtig initiatief om het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen”, vertelt Danique Visser, communicatiemedewerker Scala Vrijwilligerscentrale.

Het project is in 2023 gestart. Iedereen werd opgeroepen zijn of haar ‘held’ aan te melden. Deze doeners zijn vervolgens door fotograaf Anne Westerhof en de lokale fotoclubs AFFCO en Harambe op beeld vastgelegd. 

Het heeft tot op heden een verrassend overzicht van ruim dertig vrijwilligers opgeleverd. „De ‘Wall Of Fame’ laat zien dat iedereen vrijwilliger kan worden”, zegt Danique. „Hoe verschillend we ook zijn. Jong of oud, of je nu veel of weinig tijd hebt of wat je interesses zijn, dat maakt allemaal niet uit. Iedereen kan plezier beleven aan vrijwilligerswerk.”

Eindeloze mogelijkheden

De ‘Wall Of Fame’ toont de eindeloze mogelijkheden. Van gastvrouw, bestuurslid, taalcoach en tuinman tot scheidsrechter, geluidstechnicus, radiomaker en onderhoudsmedewerker. „Vaak onzichtbaar, maar onmisbaar. Ze verzetten met elkaar bergen werk. Denk je maar eens in dat we zonder een enkele vrijwilliger zouden moeten… dan staat alles stil. De ‘Wall Of Fame’ is dan ook een enorme blijk van waardering.”

De fotomuur reist momenteel door de hele gemeente Ooststellingwerf.

Terug naar overzicht

Zet een doener in het zonnetje

Ken jij een doener die ook zeker een plekje op dit platform verdient? Of wil je graag jouw eigen verhaal delen. Laat het ons weten.

Zet jij je talent ook graag in?