Tusita tekent met liefde verhalen voor ‘Dit is Ooststellingwerf’ op


Tusita de Klerk uit Makkinga houdt van taal en mag dolgraag lezen en schrijven. Toen ze via Scala Vrijwilligerscentrale de vacature voor redacteur van ‘Dit is Ooststellingwerf’ tegenkwam, was ze dan ook direct enthousiast. „Dit past echt bij mij.” Inmiddels heeft ze haar eerste verhaal voor deze website geschreven en het smaakt enkel naar meer.

Tusita werkte voorheen met veel plezier als coach bij een zorginstelling. Sinds 1 augustus 2023 is ze met pensioen. De eerste maanden genoot ze volop van alle vrijetijd. Heerlijk met de camper weg en lekker bezig in de tuin. „Maar toen braken de donkere maanden aan en ik brak ook nog eens mijn voet. Ik zat opgesloten tussen vier muren en voelde mij allesbehalve gelukkig.”
Ze besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten. „Van alleen maar thuis in je eentje Netflix kijken, word je ook niet blij. Ik wilde weer wat doen en ben op internet naar vrijwilligerswerk gaan zoeken.”
Kinderboeken
Heel haar leven is ze al gek op taal en vooral op kinderboeken. Ze trekt met plezier haar lievelingsboeken ‘Borre en de nachtzwarte kat’ en ‘De vraag van muis’ uit de kast om te laten zien. Zelf schreef ze onder de titel ‘Het lichaam voorbij – Gedichten voor oude en jonge speelse geesten’ ook al eens een boek.
De vacature voor redacteur van ‘Dit is Ooststellingwerf’ sprak haar dan ook direct aan. „Ik dacht Bingo! Ik houd van taal en schrijven en ik word blij van mensen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat iemand beweegt.” In de functie van redacteur voor ‘Dit is Ooststellingwerf’ kan ze dus helemaal haar ei kwijt.
Na haar aanmelding als vrijwilliger, kreeg ze een korte schrijftraining aangeboden. Haar eerste interview was met doener Frans van Dreumel uit Donkerbroek. „Best spannend hoor, maar het was erg leuk om te doen.” Ze kijkt er dan ook naar uit om andere doeners te ontmoeten en hun verhalen op te mogen schrijven.
Tuin van Toes
Naast schrijven heeft Tusita trouwens ook nog een andere passie. Ze is namelijk gek op tuinieren. Ze heeft van haar eigen tuin een paradijsje gemaakt en het mooie is; iedereen is er welkom. „Mooie plekken zijn er om te delen.”
Niet alleen buurtgenoten kunnen elkaar treffen in de ‘Tuin van Toes’, het is ook een locatie waar activiteiten plaats kunnen vinden, zoals workshops of kleine feestjes. 
Meer weten of nader kennis maken met Tusita, tel 06-13009654 of stuur een e-mail naar tusita93@gmail.com.

 

Terug naar overzicht

Zet een doener in het zonnetje

Ken jij een doener die ook zeker een plekje op dit platform verdient? Of wil je graag jouw eigen verhaal delen. Laat het ons weten.

Zet jij je talent ook graag in?